Ce trebuie avut in vedere cand ne optimizam saitul?

Navigarea interna prin linkuri construita pe text static, functioneaza cel mai bine cu cuvinte cheie prinse in text ancora "anchor text". Aceasta "mixtura" creaza o relevanta puternica a paginii.
-Frame-urile trebuiesc evitate de cate ori este posibil, altminteri acestea vor bloca motoarele de cautare in actiunea de indexare a paginilor.
Flash - trebuie limitat la prezentari cu impact major asupra vizitatorilor, dar nu construiti un site bazat numai pe flash! Marea problema a siturilor construite exclusiv in Flash este ca formatul folosit intr-un continut clasic, de tip text, nu poate fi folosit. De exemplu nu poti aplica bold sau italic, formate heading, asupra cuvintelor cheie vizate. Flash ar trebui folosit in mod exclusiv pentru prezentari video, nu si pentru construirea generala a saiturilor.
Saiturile cu continut dinamic si de e-comert- webdesignerii nu ar trebui sa folosesca la denumirea paginilor de tip "categorii" sau "produs" numere sau coduri fara nici un inteles, ci URL-uri bine scrise si structurate, care sa contina cuvinte relevante pentru pagina respectiva. Spre exemplu nu folositi drept URL pentru o pagina de prezentare a unei masini ceva d genul "3hpiuhdp9lxx8309" ci "/volvo/prezentare/modele/XC90.html".
Navigarea dinamica construita cu JavaScript este un mare NU!!
Sistemele de meniu de tip DHTML sunt OK.
Marimea paginilor si viteza de incarcare. Incarcarea exagerata a paginilor cu prezentari grafice si flash-uri foarte mari, va duce la o incarcare foarte lenta a paginii, lucru care va determina multi vizitatori sa renunte la vizualizare. Aveti putin respect pentru timpul petrecut de vizitator pentru a-ti vizita site-ul!
Validarea codului HTML - pentru a evita greselile si vizualizarea defectuoasa a saitului, validati-va codul (corectati erorile de scriere). Un "corector" de HTML il gasiti aici: http://validator.w3.org/
Folosirea CSS (Cascading Style Sheet) este recomandata pentru micsorarea drastica a marimii paginilor de tip HTML. Oriunde se poate, folositi CSS pentru a avea niste pagini HTML mai citete si pentru a reduce raportul intre text si HTML.
Linkurile rupte/nefunctionale, nu numai ca dau o impresie proasta asupra saitului in nasamblu, dar pot fi "vazute" si de catre motoarele de cautare astfel ca, plasarea paginilor in cautari va avea de suferit. Pentru verificarea acestora se poate folosi o "scula" ce o gasiti aici: XENU
Listele de continut de tip imagine, nu sunt recomandate! Motoarele de cautare nu pot urmari un link asociat cu o parte dintr-o imagine. Tine minte ca motoarele de cautare sunt "oarbe" atunci cand este vorba de liste de continut de tip imagine!
Adaugarea unei "site map" - este extrem de utila. Aceasta va fi practic pagina de unde motoarele de cautare vor incepe indexarea tuturor paginilor continute.
"Logica" cu care este construita pagina site map este foarte importanta pentru modul cum va fi "vazut" siteul de catre Google sau alte motoare de cautare si va atarna greu in clasificarea siteului in cautari.
Ar fi ideal daca fiecare link din site map ar fi insotit de un text descriptiv.
Hostingul (gazduirea saitului este esentiala! Daca saitul tau nu va fi accesibil pentru (sa zicem) o zi, te poti astepta ca motoarele de cautare sa stearga din indexari unele pagini! Asa ca mare atentie la firma cu care lucrati!

Niciun comentariu:

Loading the player ...